Досвід

Виклики Ветеранського простору в Ріпкинській територіальній громаді

Як організувати надання послуг у Ветеранському просторі, щоб забезпечити всіх без винятку ветеранів та їхні сім’ї необхідною підтримкою? Ріпкинська територіальна громада готова працювати над такими викликами.

30 липня 2024 року відбулась менторська сесія «Організація послуг і сервісів у Ветеранському просторі Ріпкинської громади», під час якої представники та представниці надавачів послуг, виконавчого комітету селищної ради, відділу соцзахисту, ветеранської спільноти та місцеві активісти натхненно
працювали над створенням підґрунтя для функціонування такого простору.

Професійний менторський супровід на всіх етапах роботи забезпечували начальниця відділу з питань ветеранської політики Чернігівської ОДА Оксана ПЕТРЕНКО та заступниця директора Чернігівського обласного центру соціальних служб Вікторія СИЧ.
Кожен із присутніх на заході підходив до роботи з усвідомленням важливості місії, яку бере на себе, тому принципи діяльності майбутнього Ветеранського простору «зароджувались» у суперечках і активних обговореннях. Адже законність, людяність, професіоналізм, безбар’єрність – це не лише слова на папері, а саме та позиція кожного з команди, яка забезпечить у майбутньому середовище, де буде комфортно всім.
У процесі сесії напрацювали пріоритетні напрямки діяльності відповідно до потреб потенційних відвідувачів, обговорили завдання фахівців, які будуть безпосередньо надавати підтримку ветеранам, ветеранкам та їх родинам. Порушили питання професійності кадрів, адже ми не можемо спрогнозувати всі проблеми, які доведеться вирішувати, але розуміємо, що не маємо права на помилку в роботі з людьми, які свідомо обрали свій шлях та стали на захист Батьківщини, часто ціною власного здоров’я та життя.
Усі напрацювання будуть закладені в основу Положення про Ветеранський простір – структурний підрозділ Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Ріпкинської селищної ради.
Фото Іван Терещенко
________________________
Захід організовано в межах ініціативи «Ветеранські центри “Свої. Разом” в Іванівській та Ріпкинській громадах Чернігівської області», яку впроваджує ГО «Центр гуманістичних технологій “Ахалар”» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Уряду Німеччини.