Бібліотека

ЛАЙФХАК ДЛЯ УСПІШНОГО РІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ

Коли ми підбиваємо підсумки минулого року та визначаємо цілі на наступний рік, часто фокусуємося лише на свідомому плануванні.

Це важливо, але чи не стає це причиною наших недовелених до результату цілей на кшалт «Почну вчити англійську з понеділка… »?)))

Щоб зрозуміти це краще, давайте розглянемо приклад.

Наприклад, ваше бажання – знайти ідеального партнера. Це свідоме бажання, яке ви, можливо, оцінюєте на 10 балів. Але, у вашому підсвідомому, існують страхи або неусвідомлені потреби, наприклад, страх невдач та нестабільності, які можуть мати значення на 15 балів.

Тут ми бачимо, що прагнення до стабільності може стати блокуючим чинником для вашого свідомого бажання знайти кохання, тому що воно важче/сильніше/суттевіше на п`ятірочку.

Звідки беруться такі неусвідомлені потреби?

Неусвідомлені потреби у підсвідомому виникають із того, що трансгенеративна травма передається через покоління, створюючи невидимий вплив, який може стати перешкодою на шляху до досягнення мети.

Трансгенеративна травма – це концепція в психології, що вказує на передачу емоційних або психологічних травматичних досвідів через покоління у сім’ях, створюючи супротив у формі неусвідомлених переконань.

Це означає, що негативні впливи травматичних подій можуть відчуватися не тільки тими, хто пройшов через конкретний досвід, але й їхніми нащадками.

Якщо розглянути приклад вище, то невдалий травмуючий досвід сімейного життя, сожливі насильницькі дії з боку партнера або сильний біль через втрату партнера у попередніх поколіннях сформували у підсвідомову певний паттерн що відносини несуть нестабільність, страх та загрожують життю.

Така травма може виявлятися в неусвідомлених переконаннях та блокувати свідоме бажання до кохання та партнерства.
Робота з трансгенеративною травмою може відкрити двері до бажаних результатів при постановці цілей. Процес включає у себе розробку психотерапевтичних стратегій спільно зі спеціалістом для виявлення та зниження негативного впливу.
Цей процес не лише допомагає виявити та зменшити вплив травматичних факторів, але й відкриває нові перспективи для особистого росту.

З трансгенеративними травмами працюють фахівці Center Ahalar, до яких можна звернутися за консультацією –
авторка картини Caitlin Connolly
Поділитися