Бібліотека

Робота з людьми, які зазнали гендерного насильства. Посібник та інструментарій.

Інструментарій розроблявся як збірка технік і методик, представлених у навчальному посібнику “Психічне здоров’я та гендерно-зумовлене насильство. Допомога людям, які зазнали сексуального насильства в умовах конфлікту”.

Сам навчальний посібник розроблений для помічників – хелперів, які надають допомогу та підтримку жінкам, котрі зазнали гендерного насильства (ГН) і сексуальних травм під час стихійного лиха, конфліктів і надзвичайних ситуацій, коли доступ до медичних працівників з відповідними психологічними або психіатричними знаннями обмежений.

Даний посібник був апробований у п’яти різних країнах і написаний групою, що складається з таких фахівців: Nora Sveaass (відповідальна за проект), Katinka Salvesen, Annika With, Helen Christie, Doris Drews, Solveig Dahl, Kristina Josefin Larsson та Elisabeth Ng Langdal. Plain Sense підготовила посібник до публікації.

Підготовку цього посібника профінансували Міністерство закордонних справ Норвегії та Проект “Психічне здоров’я”.
Висловлені погляди є позицією HHRI і не обов’язково відображають політику норвезького Міністерства закордонних справ або Проекту “Психічне здоров’я”.

Інструментарій

Посібник

Поділитися