Бібліотека

Практичні рекомендації для працівників правозахисних організацій, волонтерів і активістів.

«Вигорання на роботі – біда 21-го століття. На тлі стрімкого науково-технічного і гуманітарного розвитку суспільства життя від нас вимагає щораз більшої віддачі душевних сил і енергії. До ризику вигорання схильні переважно представники допомагаючих професій: лікарі, психологи, соціальні працівники, а також представники суміжних професій, які працюють з людьми: педагоги, юристи, правозахисники, рятувальники, журналісти, інші. Ця брошура є коротким путівником для того, щоб зберігати працездатність і розвивати навички стійкості до життєвих незгод та йти в ногу з прогресом людства.» – Такою є передмова до брошури, яку було розроблено представниками Грузинського Центру психосоціальної й медичної реабілітації жертв тортур у рамках проєкту «Працювати інтенсивно без вигорання».
Результатом плідної співпраці грузинської та української сторони у проєкті стали дві брошури:
  • Практичні рекомендації для працівників правозахисних організацій, волонтерів і активістів «Вигорання на роботі його природа і профілактика» – розроблена представниками Грузинського Центру психосоціальної й медичної реабілітації жертв Тортур.
  • Практичні рекомендації з моделювання тренінгу «Бути активним без вигорання» – розроблена командою Центру «АХАЛАР».
Метою проєкту є актуалізація теми професійного та емоційного вигорання серед працівників громадського сектору (особливо правозахисних організацій). За пів року роботи ми глибоко занурились у тему та розглянули іі особливості для різних професій. Проблематика проєкту відгукнулась для багатьох колег з третього сектору, тому маємо за честь поділитись нашими напрацюваннями з усіма охочими:

Бути активним без вигорання

Вигорання на роботі. Його природа і профілактика

Поділитися